I dag har jeg set et program om dating. Jeg får – som sædvanlig – det indtryk, at folk synes det er helt forfærdeligt, hvis de har været single i 1 eller 2 år. Men jeg har været single i cirka 10 år … arghhhhhhhhhhhhhhh … det er jo en katastrofe! Jeg er en fucking loser!

Men man er altså nødt til at tage ansvar for sit eget liv. Jeg hører så tit, at folk siger det skyldes tidens skønhedsidealer, som de ikke kan leve op til. Jeg synes det er noget bullshit! Jeg kender et par stykker, som scorer enormt meget – de har begge et særdeles aktivt sexliv. Jeg kender en mand som er 52 år og vejer næsten 115 kg. Jeg kender en anden mand som er cirka 78. Mange af dem som de scorer, er unge, flotte og veltrænede mænd … Er der så forskel på heteroseksuelle og homoseksuelle? Nixen bixen! Jeg kender et par kvinder, der også er temmelig gode til at score.

Jeg er nødt til at erkende og acceptere, at det er mit eget ansvar, at jeg har været single i 10 år. Noget af det skyldes helt sikkert, at jeg kæmper med nogle personlige problemer. Men det er selvfølgelig også et problem, at jeg går alt for lidt i byen. I 2015 var jeg kun i byen 3-4 gange … og når jeg endelig går i byen, så vil jeg helst tidligt hjem. Når jeg skriver, at jeg vil tidligt hjem, ja, så mener jeg altså MEGET tidligt. Jeg vil helst hjem klokken otte eller halv ni. Mange mennesker synes det er lidt mærkeligt, men så må jeg jo forklare dem, at jeg skal hjem og se TV Charlie sammen med min kat …. 😉

Det lyder jo som en joke og de fleste får et godt grin – det er selvfølgelig også derfor jeg siger det på den måde.

Det værste er bare, at det er sandt!

Jeg bliver mere og mere glad for at se TV Charlie. Man kan ikke sige, at det er intelligent eller berigende tv. Man bliver bestemt ikke klogere af at se TV Charlie – i hvert fald ikke de programmer, som jeg ser. Men det er både hyggeligt og afslappende. Derfor kan jeg godt lide mange af de programmer, som de sender på TV Charlie.

Der er blandt andet programmet “10 jeg kan li`”, hvor forskellige sangere præsenterer 10 musikalske favoritter sammen med værten Ole Kibsgaard. Jeg synes det er et temmelig elendigt program. Alligevel må jeg indrømme, at jeg nogen gange stopper ved dette program, når jeg sidder og zapper på mit tv. Jeg synes det er et dårligt program, men gang på gang synes jeg også, at alt det som de sender på de andre kanaler er endnu værre.

Og nogen gange så  får man en wow-oplevelse, som man slet ikke havde forventet.

Det skete fx da Ann-Mette Elten deltog i programmet. De fleste kender Ann-Mette Elten fra gruppen “På slaget 12”, som lavede monsterhittet “Hjem til Århus“. Jeg er jo fra Jylland og jeg var 16 eller 17 år dengang “Hjem til Århus” blev udgivet. Jeg har med garanti skrålet mig hæs til dette nummer mindst en million gange … i dag synes jeg selvfølgelig, at “Hjem til Århus” er en forfærdelig sang. Jeg tror det er næsten uundgåeligt, at man får det på den måde, når man har hørt den samme sang så forfærdelig mange gange. “Hjem til Århus” er jo en meget banal popsang – og det er både en fordel og en ulempe. Man skal kun høre de første 30 sekunder – så kan ALLE synge med på resten af sangen. Men det er jo også derfor man bliver træt af den, når man har hørt den en million gange.

I programmet sang Ann-Mette Elten Puccinis skønne arie “O mio babbino caro” fra operaen Gianni Schicchi. Da jeg hørte, at hun skulle synge denne smukke arie, tænkte jeg, årh nej, nej, nej … generelt er det jo en katastrofe, når pop- eller rockmusikere tror, at de kan synge opera. Og jeg synes det er endnu værre, når operasangere forsøger at synge pop eller rock. Det lyder simpelthen af helvede til. Derfor syntes jeg selvfølgelig det var ret åndssvagt, at Ann-Mette Elten skulle synge “O mio babbino caro”.

Men, men, men … sikken en overraskelse! Jamen, jeg er stadigvæk helt mundlam, når man tænker på den oplevelse! Ann-Mette Elten har en varm og fyldig stemme – og hun ramte hver eneste tone 100 procent rent. Derudover var hendes fremførelse fuld af ro, soliditet og ømhed. Selv på de høje toner ramte hun fuldstændig plet hver eneste gang. Jeg har efterhånden hørt denne arie temmelig mange gange – og lad mig bare sige det rent ud: jeg har hørt temmelig mange professionelle operasangere, der ikke synger denne arie bare halvt så godt. Jeg sad simpelthen med åben mund og øjne så store som thekopper, mens jeg tænkte, at det kan bare ikke passe …. det er muligvis den allerbedste og den allersmukkeste “O mio babbino caro” jeg nogensinde har hørt. Jeg tror Ann-Mette Elten vinder, fordi hun ikke overdriver – nogle operasangere overdriver og så kommer resultatet let til at virke en smule hysterisk – hvilket ikke er uforenligt med teksten og handlingen. Men jeg synes, at det ødelægger skønheden i arien.

Da jeg skulle skrive dette indlæg, var jeg lige en tur omkring Youtube … og her fandt jeg saftsusme en indspilning med dette nummer. Det viser sig sørme, at Ann-Mette Elten har udgivet “O mio babbino caro” på CD i 2012. CD´en hedder “Adagio – 12 klassiske sange”. Tryk HER for at høre sangen på Youtube – jeg synes desværre ikke, at indspilningen er helt så god og vellykket, som hendes optræden på TV Charlie. Desværre. Men jeg er stadigvæk helt vildt imponeret.

Ann-Mette Elten i programmet "10 jeg kan li`" på TV Charlie.

Ann-Mette Elten i programmet “10 jeg kan li`” på TV Charlie.