I går besluttede jeg, at jeg ville til stranden igen i dag – men i dag har det været en smule overskyet i Nordsjælland. Det meste af dagen har jeg siddet og kigget ud af vinduet og tænkt: … skal? … eller skal ikke? … eller skal jeg? Meteorologerne siger, at vejret bliver en lille smule koldere i morgen og igen i overmorgen og så kommer der vist et rigtigt vejrskifte. Det vil sige, at hvis jeg skulle have en chance for at komme i vandet, så skulle det jo være i dag …

Klokken fire tog jeg til stranden. Jeg tænkte, at man kunne i det mindste soppe i vandkanten. Men det blev faktisk til 20 minutters rigtig svømmetur. Nøj – hvor var det dejligt. Jeg har virkelig kastet mig rundt i vandet – og det var overhovedet ikke koldt. Jeg vil faktisk gætte på, at vandet var over 17 grader – måske 18 eller 19 grader. Jeg kan altså godt forstå, hvis nogen synes, at det lyder temmelig utroværdigt d. 10. maj. Man skal bare huske, at der er nogle store revler og samtidig er der meget lavvandet. Der hvor jeg plaskede rundt gik vandet jo kun til midt på lårene – når jeg kom længere ud, så kunne jeg jo godt mærke, at vandet pludselig blev MEGET koldt.

Da jeg kom var der cirka 25-30 mennesker på stranden lige som i går. Der var flere som slentrede rundt i vandkanten, men jeg var den eneste som var rigtig ude at svømme. Da jeg gik i land, var der et par unge mennesker, som også gik ud og fik en rigtig svømmetur.

Mellem 16,30 og 17 begyndte der pludselig at myldre med mennesker. Der var en stor gruppe, som pludselig begyndte at slæbe en masse windsurfere frem. Men der kom også en hel del børnefamilier og alle ungerne styrtede ud i vandet. Da jeg forlod stranden var der vel omkring 15 unger som svømmede og dykkede og plaskede rundt mellem hinanden – da jeg gik havde de måske været i vandet i 20 minutter, men der var absolut ingen af dem, der så ud som om at de frøs.

Det er virkelig et privilegium, at man kan cykle til stranden på cirka 5 minutter og jeg er ekstremt glad for, at jeg tog derned. Sikken en dejlig, dejlig badetur.

Jeg havde  ikke mit kamera med på stranden i dag, så dette er endnu et billede fra i går. Copyright: Jens Drejer.

Jeg havde ikke mit kamera med på stranden i dag, så dette er endnu et billede fra i går. Copyright: Jens Drejer.

Reklamer