I går tog jeg til stranden for første gang i 2016. Jeg havde planlagt, at jeg bare skulle soppe lidt i vandkanten.

Men vandet var jo … nej, det var da ikke varmt. Det var heller ikke lunt. Men det var bestemt heller ikke koldt. Bemærk lige badebroen på mit billede – så kan man se hvor langt jeg er ude i vandet. Bemærk derefter hvor lavt vandet er. Det betyder, at når solen skinner, så bliver vandet varmt meget hurtigt. Når solen varmer hele dagen, så har badevandet en fin temperatur sidst på eftermiddagen – men ikke senere, for så bliver det højvandet og så skyller det kolde vand fra Øresund ind mod stranden. 

Jeg havde korte bukser på, men desværre ikke badebukser og det fortrød jeg rigtig meget, for jeg havde virkelig lyst til en svømmetur. Jeg tænkte: “pyt, pyt. De lover jo, at det bliver godt vejr igen i morgen“. Men i dag er det let overskyet her i Nordsjælland og det jo lige præcis dét som er afgørende – selv om det kun er let overskyet, så er det alligevel nok til, at solen ikke kan varme vandet op. Øv, hvor er jeg skuffet. Jeg havde virkelig glædet mig så meget til årets første svømmetur. Og hvad kan man så lære af det? Man skal aldrig udsætte til i morgen … eller: den der gemmer til natten, gemmer til katten!

Der var cirka 25 mennesker på stranden og jeg tror der var omkring 10 personer som var i vandet. Ud af dem var der vist 4 eller 5 som fik en rigtig svømmetur. Jeg har altid sagt, at jeg ikke vil i vandet før sidst i juni – jeg synes det er for koldt. Men efter jeg er flyttet til Nordsjælland, så har jeg lært, at vandtemperaturen afhænger rigtig meget af forholdene på stranden.

MIN strand er verdens bedste strand! Copyright: Jens Drejer.

MIN strand er verdens bedste strand! Selv om jeg er langt ude, så går vandet ikke en gang til knæene. Tryk på billedet for at se det i stor størrelse. Copyright: Jens Drejer.

Reklamer